07-05-2018 Besluitvorming raad
Vul het begin/eind-tijdstip in van het moment dat je wilt exporteren, óf gebruik onderstaande knoppen om de huidige tijd in de video in te vullen.
Agendapunt 7 Benoeming nieuw burgerlid
Samenvatting
De gemeenteraad van Kaag en Braassem overweegt om nieuwe burgerleden te benoemen. Deze burgerleden zouden de VVD-fractie kunnen vertegenwoordigen tijdens politieke avonden en andere raadsactiviteiten. Voordat zij benoemd kunnen worden, moeten zij aantonen dat zij in de gemeente wonen en hun functies bekendmaken. Tijdens een raadsvergadering zouden zij de eed of belofte moeten afleggen.
-
Analyse van het document
Titel en Samenvatting:
De titel van het voorstel is "Benoeming burgerleden 7 mei 2018". Het voorstel betreft de benoeming van nieuwe burgerleden voor de gemeenteraad van Kaag en Braassem. Specifiek wordt mevrouw I.J.M. (Ingrid) Bader voorgedragen als burgerlid namens de VVD-fractie. Het doel is dat deze burgerleden kunnen deelnemen aan politieke avonden en andere raadgerelateerde activiteiten. Alle kandidaten hebben aangetoond dat ze in de gemeente wonen en hebben hun functies openbaar gemaakt. Tijdens de raadsvergadering zullen zij de eed of belofte afleggen.
Oordeel over de volledigheid:
Het voorstel lijkt volledig in de context van de benoeming van burgerleden. Het bevat de noodzakelijke informatie over de kandidaat en de procedurele stappen die moeten worden gevolgd.
Rol van de raad:
De raad heeft de rol om het voorstel te beoordelen en te besluiten over de benoeming van de voorgedragen burgerleden. Dit omvat het controleren van de naleving van de vereisten en het formeel benoemen van de kandidaten.
Politieke keuzes:
De politieke keuze betreft de goedkeuring van de voorgedragen kandidaat als burgerlid. De raad moet beslissen of de kandidaat geschikt is om de fractie te vertegenwoordigen en deel te nemen aan de politieke processen.
SMART en Inconsistenties:
Het voorstel is specifiek en meetbaar in termen van de benoeming van een burgerlid. Het is echter niet tijdgebonden, afgezien van de datum van de raadsvergadering. Er zijn geen duidelijke inconsistenties in het voorstel.
Besluit van de raad:
De raad moet besluiten of zij instemt met de benoeming van mevrouw I.J.M. Bader als burgerlid namens de VVD-fractie.
Participatie:
Het voorstel vermeldt dat de burgerleden zullen deelnemen aan politieke avonden en andere raadactiviteiten, wat hun betrokkenheid bij het politieke proces benadrukt.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid is geen relevant onderwerp in dit voorstel, aangezien het zich richt op de benoeming van een individueel burgerlid.
Financiële gevolgen:
Het voorstel vermeldt geen financiële gevolgen of hoe eventuele kosten worden gedekt. Dit is mogelijk omdat de benoeming van burgerleden doorgaans geen significante financiële impact heeft.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Benoeming Burgerleden VVD fractie Politieke avonden Activiteiten Bijeenkomsten Voorschriften Hoofd- en nevenfuncties Eed of belofte RoelofarendsveenVerfijning van de zoekopdracht:
Agendapunt 9 Eindrapportage verkenner formatie en oplevering samenwerkingsagenda
-
Analyse van het document
Titel en Samenvatting:
Het amendement heeft als titel "Amendement 1 op Samenwerkingsagenda ‘Maak meedoen mogelijk’". Het stelt voor om de tekst in de samenwerkingsagenda te wijzigen zodat de realisatie van Integrale Kindcentra (IKC's) niet alleen gericht is op efficiënt ruimtegebruik en een sluitende begroting, maar ook op het gebruik van deze ruimtes door andere doelgroepen en functies, inclusief avondgebruik. Dit zou kunnen bijdragen aan een bredere inzet van de faciliteiten en een betere financiële dekking door het aantrekken van meer kostendragers.
Oordeel over de volledigheid:
Het amendement is redelijk volledig in zijn opzet. Het biedt een duidelijke wijziging van de tekst en een toelichting op de reden en het verwachte voordeel van deze wijziging. Echter, het mist specifieke details over hoe de bredere inzet praktisch gerealiseerd kan worden.
Rol van de raad:
De raad moet het amendement beoordelen en beslissen of de voorgestelde wijziging in de samenwerkingsagenda wordt aangenomen. Dit vereist een afweging van de voordelen van een breder gebruik van de IKC's tegen eventuele nadelen of uitdagingen.
Politieke keuzes:
De raad moet kiezen of ze de focus van de IKC's willen verbreden naar andere doelgroepen en functies. Dit kan politieke implicaties hebben, zoals het herverdelen van middelen of het aanpassen van beleidsprioriteiten.
SMART en Inconsistenties:
Het amendement is niet volledig SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden). Het is specifiek in de voorgestelde wijziging, maar mist meetbare doelen, een tijdsbestek, en een gedetailleerd plan voor implementatie. Er zijn geen duidelijke inconsistenties, maar de haalbaarheid en meetbaarheid zijn niet uitgewerkt.
Besluit van de raad:
De raad moet beslissen of ze het amendement aannemen en de samenwerkingsagenda aanpassen zoals voorgesteld.
Participatie:
Het amendement zelf zegt niets over participatie van burgers of andere belanghebbenden in het proces van de bredere inzet van de IKC's.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid wordt niet expliciet genoemd in het amendement, maar het efficiënter gebruik van bestaande ruimtes kan als een duurzame maatregel worden gezien.
Financiële gevolgen:
Het amendement suggereert dat een bredere inzet van de IKC's kan bijdragen aan een sluitende begroting door meer kostendragers aan te trekken. Echter, het biedt geen gedetailleerde financiële analyse of dekking voor eventuele extra kosten die gepaard gaan met de bredere inzet.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Samenwerkingsagenda IKC’s (Integraal Kindcentrum) Efficiënt ruimtegebruik Sluitende begroting Doelgroepen Functies Avondgebruik Out of the box denken Kostendragers OuderenVerfijning van de zoekopdracht:
-
Analyse van het document
Titel en Samenvatting:
Het amendement heeft als titel "Amendement 2 op de Samenwerkingsagenda ‘Maak meedoen mogelijk’". Het amendement stelt voor om de tekst op bladzijde 13 van de Samenwerkingsagenda te wijzigen. De oorspronkelijke tekst suggereert dat de ruimte die vrijkomt door verplaatsende bedrijven kan worden gebruikt voor woningbouw. Het amendement stelt voor om deze tekst uit te breiden met andere mogelijke functies zoals groen, recreatie en maatschappelijke functies. Het doel is om te voorkomen dat er automatisch voor woningbouw wordt gekozen en om een bredere discussie over de invulling van de ruimte te stimuleren.
Oordeel over de volledigheid:
Het amendement is beknopt maar duidelijk in zijn intentie. Het biedt een concrete wijziging van de tekst en een duidelijke motivatie voor deze wijziging. Echter, het biedt geen uitgebreide analyse van de gevolgen van de voorgestelde wijziging.
Rol van de raad:
De raad moet het amendement beoordelen en beslissen of de voorgestelde wijziging in de Samenwerkingsagenda wordt aangenomen. Dit vereist een afweging van de voor- en nadelen van het uitbreiden van de mogelijke functies voor de vrijgekomen ruimte.
Politieke keuzes:
De raad moet kiezen of zij de focus op woningbouw willen behouden of dat zij een bredere invulling van de ruimte willen stimuleren. Dit kan invloed hebben op de ruimtelijke ordening en de prioriteiten van de gemeente.
SMART en Inconsistenties:
Het amendement is specifiek en meetbaar in de zin dat het een duidelijke tekstwijziging voorstelt. Het is echter minder specifiek over hoe de alternatieve functies gerealiseerd moeten worden. Er zijn geen duidelijke tijdsgebonden doelen of evaluatiecriteria opgenomen.
Besluit van de raad:
De raad moet beslissen of zij het amendement aannemen en de tekst van de Samenwerkingsagenda aanpassen zoals voorgesteld.
Participatie:
Het amendement zelf zegt niets over participatie. Het zou de participatie kunnen bevorderen door een bredere discussie over de invulling van de ruimte mogelijk te maken.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid kan een relevant onderwerp zijn, vooral als de alternatieve functies zoals groen en recreatie worden overwogen. Het amendement zelf benoemt duurzaamheid echter niet expliciet.
Financiële gevolgen:
Het amendement bespreekt geen financiële gevolgen of hoe deze gedekt zouden worden. Het richt zich puur op de tekstuele wijziging en de bredere discussie over ruimtegebruik.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Samenwerkingsagenda Meedoen mogelijk Woningbouw Groen Recreatie Maatschappelijke functie Verplaatsende bedrijven Functies Nadenken CDA FractieVerfijning van de zoekopdracht:
-
Analyse van het document
Titel en Samenvatting:
Het amendement heeft geen specifieke titel, maar betreft een wijziging in de Samenwerkingsagenda ‘Maak meedoen mogelijk’. Het amendement stelt voor om de tekst op bladzijde 26 van de agenda te wijzigen. De oorspronkelijke tekst stelt dat de gemeente zich hard maakt om overlast niet te laten toenemen. De voorgestelde wijziging benadrukt dat de gemeente uitvoering geeft aan eerder aangenomen moties over dit onderwerp. Dit amendement beoogt de tekst in lijn te brengen met eerdere discussies en besluiten van de raad.
Oordeel over de volledigheid:
Het amendement is specifiek en beperkt zich tot een tekstuele wijziging. Het is volledig in de zin dat het duidelijk aangeeft welke wijziging wordt voorgesteld en waarom.
Rol van de raad:
De raad moet het amendement beoordelen en beslissen of de voorgestelde wijziging wordt aangenomen. Dit vereist een afweging van de relevantie en noodzaak van de wijziging in de context van de eerder aangenomen moties.
Politieke keuzes:
De raad moet beslissen of het belangrijk is om de tekst van de Samenwerkingsagenda aan te passen om eerdere moties te reflecteren. Dit kan een keuze zijn tussen het behouden van de oorspronkelijke tekst of het versterken van de verbinding met eerdere besluiten.
SMART en Inconsistenties:
Het amendement is specifiek en meetbaar in termen van de voorgestelde tekstwijziging. Het is echter niet tijdgebonden of specifiek over hoe de uitvoering van de moties wordt gemonitord. Er zijn geen duidelijke inconsistenties, maar de uitvoering van de moties kan verder worden gespecificeerd.
Besluit van de raad:
De raad moet besluiten of het amendement wordt aangenomen, wat de tekst van de Samenwerkingsagenda zou wijzigen om eerdere moties te reflecteren.
Participatie:
Het amendement zelf zegt niets over participatie, maar door te verwijzen naar eerder aangenomen moties, kan het impliceren dat er al participatie of raadpleging heeft plaatsgevonden.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid wordt niet expliciet genoemd in het amendement en lijkt geen direct relevant onderwerp in deze context.
Financiële gevolgen:
Het amendement zelf heeft geen directe financiële gevolgen, aangezien het een tekstuele wijziging betreft. Er wordt geen informatie gegeven over de dekking van eventuele kosten die voortvloeien uit de uitvoering van de moties.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Samenwerkingsagenda Overlast Uitvoering Moties Wijziging Uitgangspunt Gemeente Discussie Thema TekstVerfijning van de zoekopdracht: